Husk søknadsfristen 5. januar

Klovnevisning, våren 2015. Foto: Håvard Zeiner.
Fra en klovnevisning våren 2015. Foto: Håvard Zeiner.

Her er viktig informasjonen til deg som ønsker å studere hos oss.

Fristen for å søke studieplass ved skuespillerutdanninga er 5. januar 2016. Vi har to opptaksprøver og gjennomfører førsteprøver i Oslo, Verdal og Tromsø. Andreprøven gjennomføres i Verdal.

• Les også: Slik foregår opptaket
    "A Sound of Thunder" Foto: Ole Johan Ramfjord/HiNT.
    Studenter i 2. klasse viser “A Sound of Thunder” av Ray Bradbury gjort i objektteater. Foto: Ole Johan Ramfjord/HiNT.

HiNTs skuespillerutdanning er en av tre offentlige teaterhøgskoler i Norge og vi krever ikke skolepenger av studentene. Utdanningen er treårig og gir en bachelorgrad i teaterproduksjon og skuespillerfag.

I høst feiret vi ti år med skuespillerutdanning. Tidligere studenter fra HiNT jobber eller har jobbet på sentrale institusjoner som Nationaltheatret, Det Norske Teatret, Trøndelag Teater, Hålogaland Teater med flere.

Vi har et internasjonalt fokus, i 2012 var HiNTs skuespillerutdanning med på å produsere forestillingen «Forget Me Not» sammen med Compagnie Philippe Genty. Studentene i kull fire ble ansatt i kompaniet, flesteparten av dem var på en tre år lang verdensturne med forestillingen.

Fra nyttår blir Høgskolen i Nord-Trøndelag en del av Nord universitet.