Tidligere studenter turnerer med skolearbeid

På jobb med materiale laget i studietida på Nord universitet (f.v.): Lars Halvor Andreassen, Thomas Michael Gallagher, Mathias Augestad Ambjør, Julia Küster og Eigil Solberg Smørås. Foran sitter Vilde Johannessen.

 

Studentene som gikk ut i vår er på veien med fem produksjoner som ble laget på Skuespillerutdanninga ved Nord universitet.

 

– Det å få turnere med ting vi produserte på skolen er litt som en gavepakke. Den ene forestillingen ble laget den våren vi gikk i første klasse, vi hadde ikke forventa å leve av dette nå, sier den nyutdannede skuespilleren Lars Halvor Andreassen.

Viste tegneserieteater i Vestfold

I høst har han og fem tidligere medstudenter vært på turne i Horten i regi av Den kulturelle skolesekken.

Foto: Ole Johan Ramfjord, Nord universitet.
Lunta er tent og kanonen klar til avfyring i “Alice in Wonderland”. Foto: Ole Johan Ramfjord, Nord universitet.

– Vi spilte «James Bond», en leken teaterversjon av den kjente filmserien. Forestillingen er gjort i tegneserieteater, en stilart vi jobbet med da vi gikk i andre klasse på skuespillerutdanninga i Verdal, forteller Andreassen.

Etter jul skal «James Bond» ut på ny turne sammen med «Rett under nesa på oss», en ungdomsforestilling laget i stilen objektteater.

I tillegg skal fem andre fra det samme kullet turnere med barneforestillingen «Alice i Eventyrland». Produksjonen skal spilles for elever fra 38 skoler i Trøndelag.

Videreutvikler eksamensproduksjon

I starten av november spiller tre av årets avgangsstudenter komedien «Jeg har skrevet en liste over ting jeg syns er viktig her i livet» på Schous kulturstasjon i Oslo.

Vilde Johannessen, Amalie Sofie Ibsen Jensen og Sebastian Skytterud Myers har skrevet komedien «Jeg har skrevet en liste over ting jeg syns er viktig her i livet». Forestillingen spilles på Schous kulturstasjon i november. Foto: Eilif Fjeld Teisbo.

Dette er en forestilling basert på en eksamensproduksjon de tre laget våren 2017. Nå videreutvikler de stykket med støtte fra Dramatikkens hus.

– Vi har fått støtte til å videreutvikle manuset sammen med en dramaturg. I tillegg har Oslo teatersenter støttet oss med lån av øvingslokale, sier Amalie Sofie Ibsen Jensen.

 Hun mener det er en stor fordel å ha ferdig materiale i bagasjen når man er nyutdannet skuespiller.

– Det er en fantastisk mulighet. Samtidig synes jeg vi har vært flinke til å finne ut hvor materialet kan passe inn.

Eksamen ble forestilling om krigen

Den femte produksjonen som nå skal vises for publikum er «Blikkstille natt».

Dette er en eksamensforestilling om det å være krigsfange laget av Pål Andre Hasselvold.

I første omgang skal «Blikkstille natt» spilles på Fosen i Trøndelag. I november settes den opp på Falstadsenteret i Levanger.

– Det er kjempeartig at vi kan bruke det vi har lært på skolen i arbeidslivet, sier Hasselvold.

Fire av de fem omtalte produksjonene gjennomføres av Feil Teater, et kompani som består av nyutdannede skuespillere fra Skuespillerutdanninga ved Nord universitet.

Pål Andre Hasselvold, Julia Küster (bildet) og Eilif Fjeld Teisbo spiller «Blikkstille natt» på Fosen og i Levanger.