NORD universitet tilbyr en treårig, kunstfaglig utdanning som gir en bachelorgrad i skuespill og scenekunstproduksjon. For å få tilbud om studieplass, må du først send inn en søknad, og deretter gjennomføre opptaksprøvene. Opptakkravene finnes nedenfor.
SØKNADSFRIST: (NOT YET OPEN) 15. februar, 2025 (23:59)
https://fsweb.no/soknadsweb/login.jsf?inst=nord
INNLEVERINGSFRIST – 1.OPPTAKSPRØVE (DIGITAL VALGMULIGHETER): …2025 (23:59)
*En google-lenk blir sendt ut den …2025. Sjekk søppelmappen din om du ikke finne eposten, eller eventuelt ta kontakt med vår studieleder, Jason Turner.
SØK STUDIEPLASS
1. Send inn søknad til: SØKNADSWEB (opplast CV med 2 bilder og et motivasjonsbrev.) innen 15. februar 2024.
2. Gjennomføre OPPTAKSPRØVER (3 runder)
Søknaden skal inneholde to vedlegg (2 pdf-filer):
- CV med 2 bilder (1 pdf-fil); ett portrettfoto og ett bilde i helfigur.
- Et motivasjonsbrev (1 pdf-fil). I motivasjonsbrevet ber vi deg svare utfyllende på fire spørsmål:
- 1. Hva interesserer deg med skuespill og teater?
2. Hvorfor ønsker du å studere ved NORD skuespillerutdanning?
3. Hva er dine karrieremål og ambisjoner?
4. Hvis valgt, hvor vil du delta på den 2.opptaksprøven: Oslo eller Levanger?
OPPTAKSPRØVER
Opptaksprøvene består av tre separate trinn ledet av våre pedagoger. Første opptaksprøve gjennomføres enten digitalt ved å innlevere et filmopptak eller ved personlig møte i Oslo. På den andre og tredje opptaksprøven, møter de utvalgte kandidatene opp personlig. Da skal det arbeides med bevegelse, improvisasjon og ensemblearbeid. Søkerne blir også vurdert i musikk og sang i tredje opptaksprøve.
HVA SKJER?
Opptaksprøvene består av 3 separate trinn og ledes av pedagogene våre. Under prøvene jobber kandidatene med tekst, bevegelse, improvisasjon og ensemblearbeid. Søkerne blir også vurdert i musikk og sang.
1. opptaksprøve: (valgfritt digital-prøve)
Til dere som bor langt unnå Oslo kan dere velge å gjennomføre første opptaksprøven digitalt. Du må forberede to ulike tekster og sende inn filmopptak med disse 2 monologer som skal fremføres på inntil MAX 5 minutter hver. Du får ikke forslag til tekster fra oss. Du skal altså selv velge to ulike tekster som bidrar til å vise dine beste skuespillerferdigheter, og der vi får se forskjellige sider av deg. Du kan spille på hvilket som helst språk du foretrekker. I første runde ser vi etter skuespillkvaliteten og språkvalget er irrelevant på dette stadiet.
*Google-lenken blir sendt ut den …2025
1. opptaksprøve: (monologer)
Til dere som har tilgang til å møte opp personlig, må du forberede to ulike tekster som skal fremføres på inntil MAX 5 minutter hver. Du får ikke forslag til tekster fra oss, du skal altså selv velge to ulike tekster. Vi anbefaler at du velger tekster som bidrar til å vise dine beste skuespillerferdigheter, og der vi får se forskjellige sider av deg. Du kan spille på hvilket som helst språk du foretrekker. I første runde ser vi etter skuespillkvaliteten og språkvalget er irrelevant på dette stadiet.
2. opptaksprøve: (halvdags workshop)
De som blir valgt ut til å delta på den andre opptaksprøven, møter til en halvdags workshop i bevegelse og improvisasjon. Vi ber om at du tar med passende klær til å bevege deg i.
3. opptaksprøve: (4-dagers workshop)
Til tredje opptaksprøve kommer de utvalgte kandidatene på en firedagers workshop der vi får prøvd deg ut i undervisning i improvisasjon, bevegelse, musikk, sang, og ensemblearbeid.
NÅR OG HVOR?
1. opptaksprøve gjennomføres enten digitalt eller tilstedet i Oslo. Søkere som blir valgt til å gå videre til 2. opptaksprøve, må møte opp personlig i enten Oslo eller Verdal til en halv-dagers workshop i grupper. De som går videre fra 2. opptaksprøve, vil bli invitert til 3. opptaksprøve som består av en firedagers workshop i Levanger/Verdal. Opptaksprøvene i Levanger/Verdal gjennomføres i Nord universitet sine lokaler på Røstad og Tindved Kulturhage.
1.OPPTAKSPRØVE VALGMULIGHETER:
• DIGITALT innleveringsfrist: …2025
…eller…
• OSLO: 09. eller …2025
2.OPPTAKSPRØVE VALGMULIGHETER
• LEVANGER CAMPUS: …2025
…eller…
• OSLO: 20. eller …2025
3.OPPTAKSPRØVE (4-dagers workshop)
• LEVANGER CAMPUS: …2025
JURYENS AVGJØRESLSE
• SISTE UTVELGELSE: …2025
HVA SER VI ETTER?
Vi ser etter kandidater som passer inn i vår type utdanning og som har god samarbeidsevne.
RETNINGSLINJER
1.OPPTAKSPRØVE (VALGFRITT-DIGITAL)
Film deg selv og framfør to kontrasterende monologer som hjelper oss med å få et godt inntrykk av omfanget og potensialet i ditt skuespillertalent. Du kan bruke smarttelefon eller DSLR-kamera til å filme deg selv. Vi ser etter kvaliteten på formidlingen og skuespillet, ikke de tekniske filmkvaliteten, men det viktigste er at vi tydelig kan se og høre deg på skjermen.
SEND FILMOPPTAK MED FØLGENDE INNHOLD
- Personlig introduksjon. Vi vil gjerne se deg som deg selv. Hold introduksjonen kort og enkel, og fortell oss følgende punkter mens du snakker direkte til kameraet:
-
- Ditt fulle navn, din alder, og hvor du kommer fra.
- Hvorfor du vil være skuespiller …eller… hvorfor vil du studere hos oss?
- Monolog nr. 1
- Monolog nr. 2
*Google-lenken ble sendt ut den 13.februar 2023. Om du ikke har mottatt e-post med lenken, sjekk din søppelpost-mappe. Hvis den fortsatt ikke finnes kan du ta kontakt med studieleder, Jason Turner via epost: jason.turner@nord.no
TITLER PÅ FILMFILENE
Filmfilene dine må ha følgende navn: [etternavn]-[fornavn]-[tittel].mp4 for hver fil. Legg til tittelen etter ditt fulle navn, “film1“, eller “film2“, eller “intro“. For eksempel: ibsen-henrik-film1.mp4
HVORDAN FILME?
Hver monolog må bare filmes i ett enkelt opptak. Ingen kutt eller redigering er tillatt.
Før du fremfører hver monolog, gi en kort introduksjon av monologen din. Fortell oss navnet på karakteren, teksten du skal spille og forfatter. Når du har introdusert monologen, fortsett å filme uten kutt eller redigering. Ta den tiden du trenger for å gjøre deg klar før du begynner å spille. Når du kommer til slutten av monologen, må du vise en klar slutt før du avslutter og kutter opptaket.
Kameraet skal være stabilt og festet i en og samme posisjon for hver filmtagning. Sett opp kameraet slik at vi kan se hele kroppen din. Vurder den nødvendige plassen du trenger for fremføringen av monologen. Hvis fremføringen din har mye bevegelse, sørg for at dette vises på filmen. For å gi alle den samme sjansen, vil vi ikke akseptere en film-redigert versjon med kutt, nærbilder og forskjellige kameravinkler.
Når du filmer, sørg for å ha god belysning. Sett opp og klargjør et ryddig rom for fremførelsen uten gjenstander og eiendeler på skjermen som du ikke anvender i fremføringen. Vi forstår at ikke alle av dere vil ha tilgang til et ideelt scenerom, men gjør spillerommet ditt så klart og enkelt som mulig.
UTSTYR OG TEKNISK KVALITET
Smarttelefoner fungerer godt nok til å gjøre opptaket. Gjør det beste du kan med utstyret du har tilgang til. Det viktigste er at vi tydelig kan se og høre deg. Hvis du har mulighet til å ta opptak av høy kvalitet, spesielt med en mikrofon, er det selvsagt mulig. Hvis du ikke er teknisk dyktig og ikke kjenner noen som kan hjelpe deg, anbefaler vi at du søker etter en grunnleggende opplæring i filmopptak på YouTube. Der bør du kunne finne noen tips som kan hjelpe deg gjennom oppgaven.
2.OPPTAKSPRØVE (HALV-DAG WORKSHOP)
På denne runde jobber vi med bevegelser, improvisasjon, og lek med andre. Kom med bevegelses-klær og ta av/beskytte smykke, klokker, osv. Med din tillatelse, kommer vi til å ta et bilde av deg etter prøven så at opptaks-komitéen kan tydelig identifisere deg i utvelgelsen.
3.OPPTAKSPRØVE (4-DAG WORKSHOP)
På denne runde går vi gjennom en typisk uke på skolen. Du kommer til å oppleve vår type utdanning og hvordan det er å bli student hos oss. Lærerne finner ut mer om hvem passer inn til utdanningen, også hvordan det er å jobbe sammen med deg i en vanlig undervisnings-setning. Undervisning fokusere på bevegelse, improvisasjon og lek, musikk, sang, og gruppe-arbeid. På starten av workshop-en skal vi gi dere en task hvor dere må lage noe alene i små grupper. På siste dag, presenterer hver gruppe en kort visning foran skolen hvor lærerne gi tilbakemelding. Dette skjer hver uke på skolen, og er en viktig del av utdanningen. Kom med bevegelses-klær og ta av/beskytte smykke, klokker, osv.
OPPTAKSKRAV
*Nye opptakskrav høsten 2024.
De nye opptakskravene er som følger: For å bli tatt opp til studiet kreves generell studiekompetanse og beståtte opptaksprøver.
Studiet er en scenekunstutdanning, og søkere kan fritas fra kravet om generell studiekompetanse. (Se Forskrift om opptak til høyere utdanning § 3-6 Unntak fra kravet om generell studiekompetanse for opptak til enkelte kunstfag). Unntak fra krav om generell studiekompetanse gjelder for søkere som gjennom opptaksprøvene kan vise til spesielle faglige kvalifikasjoner. Alle søkere gjennomfører samme opptaksprøver uavhengig om man har generell studiekompetanse eller ikke.
Tilbud om studieplass skjer etter vurdering av avlagte opptaksprøver.
Info for: INTERNATIONAL APPLICATIONS