Søknadsfrist: Torsdag 15. desember

Fra «På bunnen» av Maksim Gorkij, en undersøkelse av scenetekst gjort i samarbeid med pedagoger fra The Ernst Busch Academy of Dramatic Art i Berlin. Bildet er tatt høsten 2016. Foto: Ole Johan Ramfjord, Skuespillerutdanninga ved Nord universitet.

 

Ønsker du å studere hos oss? Fristen for å søke opptak er 15. desember.

– Vi er en offentlig skole og tilbyr en treårig, gratis skuespillerutdanning. I tillegg til at studentene slipper å betale skolepenger, er vi en teaterhøgskole som skiller seg ut ved at vi kombinerer det å jobbe fysisk og visuelt med tekst og kvaliteter i spill, sier Dag Skevik, fungerende studieleder ved Skuespillerutdanninga ved Nord universitet.

Skolen tar opp inntil 25 nye studenter hvert år, og i 2016 er søknadsfristen 15. desember. Som vanlig gjennomfører vi opptaksprøver i Oslo, Tromsø og Verdal.

Nytt av året er at søknadene skal sendes inn elektronisk. Her er søknadsskjemaet: soknadsskjema-2017 . Dette må fylles ut, scannes og lastes opp i Nord universitets søknadsweb sammen med bilde og eventuell annen dokumentasjon.

"Lille stemme". Mitt teater kull 7. Foto: Ole Johan Ramfjord
Fra produksjonen «Lille stemme», laget av en studenter i kull 7. Foto: Ole Johan Ramfjord, Skuespillerutdanninga ved Nord universitet.

Internasjonalt samarbeid

I tillegg til å tilby gode, lokale lærekrefter, samarbeider skolen med institusjoner i utlandet. Vi har et pedagogisk samarbeid med The Ernst Busch Academy of Dramatic Art i Berlin. Skolen var også med på å grunnlegge WTEA, en internasjonal organisasjon for skuespillerutdanninger som møtes i Beijing annenhvert år.

– Det garanterer for internasjonal kvalitet i det arbeidet vi gjør. Det åpner også muligheter for utveksling og reiser til andre gode institusjoner, sier Dag Skevik.

– Bli kjent med oss

Han anbefaler de som vurderer å studere hos oss om å søke.

– Søk, kom på audition og bli bedre kjent med skolen gjennom opptaksrundene. Da får du sett hva slags arbeid vi gjør, i tillegg får du møte oss som arbeider her. De som går videre til de siste prøvene får også se skolen.

Klovnearbeid i kull 8, våren 2016. Foto: Ole Johan Ramfjord, Skuespillerutdanninga ved Nord universitet.

– Hvordan vil du beskrive studiet?

– Skolen er krevende, det er lange dager. Studiet er sammensatt og bygger på en modell inspirert av teatertradisjon både fra Vest- og Øst-Europa. Det er en stor grad av kreasjon og kreativt arbeid, uten at det går på bekostning av god jobbing med spill. I tillegg er det mye musikk, sier Dag Skevik.

Startet i 2005

Skuespillerutdanninga ved Nord universitet ble startet i 2005 som en del av det som var Høgskolen i Nord-Trøndelag (HiNT).

Vi har utdannet skuespillere som jobber eller har jobbet på sentrale scener i Norge som Nationaltheatret, Trøndelag Teater og Hålogaland Teater.

Skolen er medlem av Norteas, en organisasjon for teaterhøgskoler i Norden og Baltikum.