1.OPPTAKSPRØVE (VALGFRITT-DIGITAL)

Film deg selv og framfør to kontrasterende monologer som hjelper oss med å få et godt inntrykk av omfanget og potensialet i ditt skuespillertalent. Du kan bruke smarttelefon eller DSLR-kamera til å filme deg selv. Vi ser etter kvaliteten på formidlingen og skuespillet, ikke de tekniske filmkvaliteten, men det viktigste er at vi tydelig kan se og høre deg på skjermen.

SEND FILMOPPTAK MED FØLGENDE INNHOLD 

  1. Personlig introduksjon. Vi vil gjerne se deg som deg selv. Hold introduksjonen kort og enkel, og fortell oss følgende punkter mens du snakker direkte til kameraet:
    • Ditt fulle navn, din alder, og hvor du kommer fra.
    • Hvorfor du vil være skuespiller …eller… hvorfor vil du studere hos oss? 
  1. Monolog nr. 1
  2. Monolog nr. 2
Filene må lastes opp via google-link*

*Google-lenken ble sendt ut den 13.februar 2023. Om du ikke har mottatt e-post med lenken, sjekk din søppelpost-mappe. Hvis den fortsatt ikke finnes kan du ta kontakt med studieleder, Jason Turner via epost: jason.turner@nord.no

 
TITLER PÅ FILMFILENE

Filmfilene dine må ha følgende navn: [etternavn]-[fornavn]-[tittel].mp4 for hver fil. Legg til tittelen etter ditt fulle navn, “film1“, ellerfilm2“, eller “intro. For eksempel:  ibsen-henrik-film1.mp4

Send en kopi av tekstene dine i PDFformat med tittel [etternavn]-[fornavn]-tekster.pdf
For eksempel:  ibsen-henrik-tekster.pdf

 
HVORDAN FILME?
Hver monolog må bare filmes i ett enkelt opptak. Ingen kutt eller redigering er tillatt. 
Før du fremfører hver monolog, gi en kort introduksjon av monologen din. Fortell oss navnet på karakteren, teksten du skal spille og forfatter. Når du har introdusert monologen, fortsett å filme uten kutt eller redigering. Ta den tiden du trenger for å gjøre deg klar før du begynner å spille. Når du kommer til slutten av monologen, må du vise en klar slutt før du avslutter og kutter opptaket.

Kameraet skal være stabilt og festet i en og samme posisjon for hver filmtagning. Sett opp kameraet slik at vi kan se hele kroppen din. Vurder den nødvendige plassen du trenger for fremføringen av monologen. Hvis fremføringen din har mye bevegelse, sørg for at dette vises på filmen. For å gi alle den samme sjansen, vil vi ikke akseptere en film-redigert versjon med kutt, nærbilder og forskjellige kameravinkler.

Når du filmer, sørg for å ha god belysning. Sett opp og klargjør et ryddig rom for fremførelsen uten gjenstander og eiendeler på skjermen som du ikke anvender i fremføringen. Vi forstår at ikke alle av dere vil ha tilgang til et ideelt scenerom, men gjør spillerommet ditt så klart og enkelt som mulig.  

UTSTYR OG TEKNISK KVALITET 
Smarttelefoner fungerer godt nok til å gjøre opptaket. Gjør det beste du kan med utstyret du har tilgang til. Det viktigste er at vi tydelig kan se og høre deg. Hvis du har mulighet til å ta opptak av høy kvalitet, spesielt med en mikrofon, er det selvsagt mulig. Hvis du ikke er teknisk dyktig og ikke kjenner noen som kan hjelpe deg, anbefaler vi at du søker etter en grunnleggende opplæring i filmopptak på YouTube. Der bør du kunne finne noen tips som kan hjelpe deg gjennom oppgaven.
 
 

2.OPPTAKSPRØVE (HALV-DAG WORKSHOP)

På denne runde jobber vi med bevegelser, improvisasjon, og lek med andre. Kom med bevegelses-klær og ta av/beskytte smykke, klokker, osv. Med din tillatelse, kommer vi til å ta et bilde av deg etter prøven så at opptaks-komitéen kan tydelig identifisere deg i utvelgelsen.

 

3.OPPTAKSPRØVE (4-DAG WORKSHOP)

På denne runde går vi gjennom en typisk uke på skolen. Du kommer til å oppleve vår type utdanning og hvordan det er å bli student hos oss. Lærerne finner ut mer om hvem passer inn til utdanningen, også hvordan det er å jobbe sammen med deg i en vanlig undervisnings-setning. Undervisning fokusere på bevegelse, improvisasjon og lek, musikk, sang, og gruppe-arbeid. På starten av workshop-en skal vi gi dere en task hvor dere må lage noe alene i små grupper. På siste dag, presenterer hver gruppe en kort visning foran skolen hvor lærerne gi tilbakemelding. Dette skjer hver uke på skolen, og er en viktig del av utdanningen. Kom med bevegelses-klær og ta av/beskytte smykke, klokker, osv.
 

 

Info for: INTERNATIONAL STUDENTS

 

 

< TILBAKE