VIKTIGE FRISTER

SØKNADSWEB: 10. februar 2023

https://fsweb.no/soknadsweb/login.jsf?inst=nord

INNLEVERING 1.OPPTAKSPRØVE: 17. februar 2023 (23:59).

(fristen for å innlevere filmopptak og pdf tekster)

 

 

1.OPPTAKSPRØVE (DIGITAL)

OPPTAKSKRAV

Film deg selv og framfør to kontrasterende monologer som hjelper oss med å få et godt inntrykk for omfanget og potensialet i skuespillertalentet ditt. Du kan bruke smarttelefon eller DSLR til å filme deg selv. Vi skal se på kvaliteten av formidlingen og skuespillet, ikke den tekniske filmkvaliteten, men det viktigste er at vi tydelig kan se og høre deg på skjermen. 

 

SEND FILMOPPTAK MED FØLGENDE INNHOLD 

 1. Personlig introduksjon. Vi vil gjerne se deg som deg selv. Hold introduksjonen kort og enkel, og fortell oss følgende punkter mens du snakker direkte til kameraet:
  • Ditt fulle navn
  • Din alder
  • Hvor kommer du fra
  • Hvorfor du vil være skuespiller 
 1. Monolog nr. 1
 2. Monolog nr. 2
Filene må lastes opp via google-lenken* vi sender deg fra vår epostadressen: teater.norduniversity@gmail.com

*Google-lenken sendes ut den (ubestemt) 2023. Om du ikke har mottatt e-post med lenken etter den dagen, sjekk din søppelpost-mappe, eller ta kontakt med Jason Turner via epost: jason.turner@nord.no

 

TITLER PÅ FILMFILENE

Filmfilene dine må ha følgende navn: [etternavn]-[fornavn]-[tittel].mp4 for hver fil. Legg til tittelen etter ditt fulle navn, “film1“, ellerfilm2“, eller “intro. For eksempel:  ibsen-henrik-film1.mp4

Send en kopi av tekstene dine i PDFformat med tittel [etternavn]-[fornavn]-tekster.pdf
For eksempel:  ibsen-henrik-tekster.pdf

 

HVORDAN FILME?

Hver monolog må bare filmes i et enkelt opptak. Ingen kutt eller redigering tillatt. 

Før du fremfører hver monolog, gi en kort introduksjon av monologen din. Fortell oss navnet på karakteren, teksten du skal spille og forfatter. 

Når du har introdusert monologen, fortsett å filme og ta deg den tiden du trenger for å gjøre deg klar før du begynner å spille. Når du kommer til slutten av monologen din, må du vise en klar slutt før du avslutter og kutter opptaket. 

Kameraet skal være stabilt og festet i en og samme posisjon for hver film. Sett opp kameraet slik at vi kan se hele kroppen din. Vurder den nødvendige plassen du trenger for fremføringen av monologen. Hvis fremføringen din har mye bevegelse, sørg for at dette vises på filmen. 

For å gi alle den samme sjansen, vil vi ikke akseptere en filmredigert versjon med kutt, nærbilder og forskjellige kameravinkler. 

Når du filmer sørg for å ha god belysning. Sett opp og klargjør et ryddig rom for fremførelsen uten gjenstander og eiendeler på skjermen som du ikke anvender. Vi forstår at ikke alle av dere vil ha tilgang til et ideelt scenerom, men gjør spillerommet ditt så klart og enkelt som mulig. 

 

UTSTYR OG TEKNISK KVALITET 

Smarttelefoner fungerer godt nok til å gjøre opptaket. Gjør det beste du kan med utstyret du har tilgang til. Det viktigste er at vi tydelig kan se og høre deg. Men hvis du har mulighet til å ta opptak av høy kvalitet, spesielt med en mikrofon, er det selvsagt mulig. Hvis du ikke er teknisk dyktig og ikke kjenner noen som kan hjelpe deg, anbefaler vi at du søker etter en grunnleggende opplæring i filmopptak på YouTube. Der bør du finne noen tips som kan hjelpe deg gjennom oppgaven.

 

< TILBAKE